Starbucksi kohvikutes võib nüüdsest aega veeta ka midagi ostmata

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucksi kohvik.
Starbucksi kohvik. Foto: Jaap Arriens / Jaap Arriens/Sipa USA

Starbucks teatas eelmise nädala reedel oma USA töötajatele e-posti teel, et kõik inimesed, kes kohviku territooriumil viibivad, olenemata sellest, kas nad ostavad midagi või ei, on kliendid.

«Kõik inimesed, kes sisenevad meie territooriumile, sh verandadele, kohvikusse, tualettruumi, on kliendid, olenemata sellest, kas nad ostavad midagi või mitte,» seisis Starbucksi  saadetud e-kirjas, vahendab cnn.

Muudatus tulenes hiljutisest sündmusest, kus USA Philadelphia osariigis asuvas Starbucksis koheldi kahte mustanahalist meest ebaviisakalt. Üks meestest oli palunud võimalust kasutada tualettruumi, kuid töötaja ütles talle, et tualettruume võivad vaid maksvad kliendid kasutada. Mehed istusid kohvikus edasi, mille peale klienditeenindaja kutsus neile politsei ning nad arreteeriti.

Starbucks hiljem palus meestelt vabandust ning teatas, et sulgeb 29. mail 8000 USA kohvikut, et teha eelarvamuste ja rassismivastane koolitus.

Uuendatud Starbucksi kliendipoliitika annab ka klientidele soovitusi käitumise kohta, et viimased kasutaksid ruume eesmärgipäraselt, arvestaksid teiste külastajatega ja käituksid vastutustundlikult.

Klientidele, kes teiste rahu häirivad või Starbucksi vara rikuvad, soovitatakse kutsuda politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles