Briti finantsteenuste firma alustab tänavu Eestis tarbijalaenude pakkumisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik loodab võlakirjade müügist saada pool miljardit eurot
Riik loodab võlakirjade müügist saada pool miljardit eurot Foto: Elmo Riig

Briti finantsteenuste ja maksete firma Revolut Ltd kavatseb selle aasta sees saada pangalitsentsi ning alustada üle Euroopa ja ka Eestis kuni 10-protsendilise intressimääraga tarbijalaenude väljastamist.

«Kindlasti saame pangalitsentsi tänavu, eesmärk on see saada võimalikult kiiresti,» ütles Revoluti äriarendusjuht Andrius Biceika BNS-ile. Biceika sõnul hakkab Revolut väljastama tarbijakrediiti üle Euroopa, kaasaarvatud Eestis, ning eesmärk on pakkuda intressimäära alla 10 protsendi.

Revolut taotleb pangalitsentsi Leedus, mille saamisel saab Revolut alustada tarbijakrediidi väljastamist kogu Euroopa Majandusalal. Biceika sõnul annab pangalitsentsi taotlemine Leedus ka kindlust võimalike tagajärgede vastu Ühendkuningriigi Euroopa Liidust (EL) lahkumise (brexit) järel.

Revoluti äriarendusjuhi sõnul on tarbijakrediidi väljastamisel eesmärk pakkuda turul seni tegutsevatest pankadest ligi poole võrra madalamat intressimäära. «Kui inimese võit sellest oleks väiksem, siis ei ole ta veel valmis oma pangast loobuma,» märkis Biceika.

Revolut Ltd on 2015. aasta juulis Londonis asutatud finantsteenuste ja maksete ettevõtte, millel on ligi 2 miljonit klienti. Ligi pooled ettevõtte klientidest paiknevad Ühendkuningriigis. Eestis on ettevõttel ligi 15 000 klienti. Revolut on kaasanud 336 miljoni dollari väärtuses investeeringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles