Ryanairi salongitöötajad ähvardavad suvel streigile minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Iiri odavlennufirma Ryanairi Hispaania, Portugali, Belgia ja Itaalia salongitöötajaid esindavad ametiühingud teatasid esmaspäeval, et korraldavad suvel streigi, kui lennufirma nende nõudmistega juuni lõpuks ei nõustu.

Pärast Madridis toimunud kohtumist kordasid ametiühingud oma varasemat nõudmist, et töötajaid koheldaks vastavalt selle riigi seadustele, kus nad töötavad, mitte vastavalt Iiri seadustele nagu praegu, teatas Hispaania ametiühing USO.

Samuti nõutakse, et allhankijaid koheldaks võrdselt lennufirma enda töötajatega ning, et lennufirma tunnistaks pilootide ja salongitöötajate ametiühinguid ning peaks läbirääkimisi ametiühingute poolt väljavalitud esindajatega. Seni on Ryanair tunnistanud vaid kahte ametiühingut - Briti Balpat ja Itaalia Anpaci.

«Kui Ryanair neile nõudmistele 30. juuniks vastu ei tule, alustavad ametiühinguid vajalike protseduuridega, et mobiliseeruda suvel Euroopa tasandil, korraldatakse ka streik,» teatas USO.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles