Toila randa võib tulevikus sõita rongiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luusi sõnul võiks ratasrongi tekond alata Toila pargist.
Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luusi sõnul võiks ratasrongi tekond alata Toila pargist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Toila vallavalitsus otsib ettevõtjat, kes paneks käima ratastel rongi, mis veaks suvitajaid alevist rannani, et pakkuda lustisõitu ja vähendada rannaäärse parkla koormust.

«Mujal maailmas on kuurortides sellised rongid tavalised ja turistide seas populaarsed,» sõnas Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus Põhjarannikule.

Ühest küljest pakuks uus atraktsioon lustisõitu, teisalt aitaks vähendada rannas parkimist − 5 eurot maksev parkimispilet seda üksi ei suuda.

«Mida vähemaks parki läbivaid autosid jääb, seda turvalisem on inimestel kõndida,» märkis Luus ja lisas, et hoolimata sellest, et sanatooriumi juurest läheb kergliiklustee alla randa, tuleb põhimass mere äärde ikka seda teed pidi, kus sõidavad ka autod. Pargikohvikust edasi pole ranna poole ühtegi kergliiklusteed ning ratasrong oleks Lehise sõnul selles olukorras väga hea ja käiks hästi kokku ka kuurordi ilmega.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles