Tallinn hakkab haisvaid kodutuid pessu saatma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnvalitsuse kinnitusel on kodututel mitu kohta, kus nad saavad päeval aega veeta ning neil pole põhjust tundide viisi bussiga ringi sõites päeva sisustada.
Linnvalitsuse kinnitusel on kodututel mitu kohta, kus nad saavad päeval aega veeta ning neil pole põhjust tundide viisi bussiga ringi sõites päeva sisustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna munitsipaalpolitsei bussikontrolörid hakkavad haisvatele kodututele jagama infolehti, kus on kirjas kõik varjupaigad ja päevakeskused, kus saab end puhtaks pesta.

«Me oleme seda teemat veeretanud nagu kuuma kartulit, aga midagi tuleb ette võtta,» rääkis Sirje Lauring-Vaska Tallinna linnavalitusest.

Tema sõnul hakkavad bussikontrolörid väga mustadele ja haisvatele kodututele jagama infolehti, kus on kirjas need kohad, kus end pesta saab.

«Need kohad on meil olemas ja kes vähegi tahab, saab ka pesta,» sõnas ta ja lisas, et tihti on tegemist siiski elustiili küsimusega.

Kellele pesemisvõimalustega infoleht pihku pista, otsustab bussikontrolör linnavalituse esindaja sõnul visuaalse vaatluse ja lõhnaaistingu alusel.

Lauring-Vaska lükkas ümber meedias levinud kuulduse, nagu hakkaks munitsipaalpolitsei kodutuid ühistranspordist maha tõstama.

«Maha tõstetakse need, kel pole piletit, ja seda on ka siiani tehtud,» kinnitas ta.

Meie suhtume kodututesse nagu kõikidesse teistesse, kui piletit pole, siis tõstame bussist maha, ütles Kaimo Järvik munitsipaalpolitseist.

Järviku sõnul on paljudel kodutel pilet olemas ja neid maha tõsta pole põhjust.

Tema sõnul pole neil alust piletiga sõitvat kodutut bussist välja visata lihtsalt sellepärast, et ta haiseb. Sotsiaalministeerium ei jaga haisu alusel asotsiaalitunnistusi, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles