Loe, mis maksab kinopilet mujal maailmas

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinosaal.
Kinosaal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Deutsche Banki korraldatud hinnavõrdluses tehti selgeks, kui palju maksab kinopilet maailma eri paikades.

Eestis sõltub kinopileti hind sellest, mis kell ja mis nädalapäeval kinno minnakse, aga ka kino asukohast. Näiteks maksab kõige odavam 2D tavapilet Mustamäe Apollo kinos 6,21 eurot, samal ajal aga Solarise Apollo kinos linastuva filmi kinopileti eest tuleb maksta 6,37 eurot. Kõige kallim tavapilet Apollo kinos on nädalavahetusel või riiklikul pühal, näiteks Solarises maksab sel ajal tavapilet tavafilmile 8,09 eurot.

Ka Forum Cinemas ketti kuuluvate kinode piletihinnad erinevad asukohast. Tallinnas Coca-Cola Plazas saab kõige odavama tavafilmile mõeldud tavapileti kätte 6,70 euroga. Kõige kallim tavapilet samas kinos on 8,40 eurot.

Eesti kinodes on võimalik liituda ka kinoklubiga, kellele kehtivad soodustused ning kes saavad aja jooksul vaadatud filmide pealt punkte koguda.

Võrreldes ülejäänud maailmaga saavad eestlased kinoekraani üsna soodsalt vaadata. Kõige kallim kinopilet on Londonis, kõige odavam Indoneesias Jakarta linnas.

Eestit ega teisi Balti riike Deutsche Banki hinnavõrdlusesse ei kaasatud.

* hinnad teisendatud USA dollaritest eurodesse; allikas: Deutsche Bank

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles