Plasttoodete alternatiivid on krõbedama hinnaga (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
 Plasttopsid vedelevad tänaval.
 Plasttopsid vedelevad tänaval. Foto: Urmas Luik

Euroopa Komisjon tahab ära keelata ühekordsed söögiriistad, taldrikud, kõrred ja veel palju muud. Tavatarbija jaoks tähendab see aga kallimate biolagunevate asjade kasutuselevõttu.

Neil, kes on harjunud peole ühekordseid plasttopse osta või pakkuda toitu plasttaldrikutel, tuleb varsti mõtlema hakata alternatiividele. Eesti Rohelise Liikumise projekti koordinaatori Eliisa Saksingu sõnul on kõige mõistlikum lahendus plasttooteid mitte osta või harrastada võimalikult palju korduskasutust.

«Eks omaette alternatiiv on ka biolagunevad nõud, kuid nende puhul on oluline tähele panna, et tegu oleks komposteeruvate nõudega, sest vaid sõnaga «biolagunev» märgistatud toode ei pruugi olla tegelikult looduses 100 protsenti lagunev, kuna sisaldab mikroplastikuid,» selgitas Saksing. «Küll aga on seda komposteeruv toode.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles