Välisturistide huvi Eesti vastu jahenes aprillis (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Tallinna vanalinnas
Turist Tallinna vanalinnas Foto: Erik Prozes

Majutusettevõtetes peatus 2018. aasta aprillis 251 000 sise- ja välisturisti ehk kolm protsenti vähem kui eelmise aasta aprillis, teatas statistikaamet. Vähenes välisturistide arv, siseturistide arv jäi aga mullusele tasemele.

Majutusettevõtetes peatus 151 000 välisturisti ehk neli protsenti vähem kui eelmise aasta aprillis. Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 97 000 turisti ehk 64 protsenti välisturistidest. Läti ja Soome turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt kaks protsenti ja 16 protsenti vähem, Venemaa turiste aga viiendiku võrra rohkem kui eelmisel aasta aprillis.

Soome turistide arv vähenes kolmandat kuud järjest eelmise aasta sama kuuga võrreldes. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv, aprillis oli neid seitse protsenti enam kui aasta tagasi samal kuul. 71 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse.

Pärnu majutusettevõtetes peatus kaheksa protsenti ja Tartu majutusettevõtetes seitse protsenti välisturistidest ning viis protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 100 000 ehk sama palju kui eelmise aasta aprillis. Siseturistide ööbimiste arv suurenes kolm protsenti, mis tähendab, et siseturistide ööbimiste kestus majutusettevõtetes veidi suurenes.

63 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 23 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 30 protsenti, Tartu maakonnas 16 protsenti, Pärnu maakonnas 14 protsenti ja Ida-Viru maakonnas 11 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 956 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta. Täidetud oli 44 protsenti tubadest ja 35 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 36 eurot ehk ühe euro võrra vähem kui eelmise aasta aprillis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 40 eurot, Tartu maakonnas 39 eurot ja Pärnu maakonnas 30 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles