“Metsaköök” esitleb: Kalasalat teeäärsest putkast

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hele-Mai Alamaa

2–4-le

Suvel ilmuvad tee äärde ajutised kioskid, à la autolavkad. „Värske kartul, hernes, suitsukala…“ Tahaks alati peatuda ja midagi osta. See salat ongi kokku pandud kraamist, mida võiks leida ühest Tallinna-Tartu maantee äärsest putkast. Retsept on pärit raamatust “Metsaköök”, mille autorid on Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak.

  • 0,5 kg noori kartuleid
  • 3 värsket soolakurki
  • pundike rediseid
  • paar tomatit
  • 200 g kuumsuitsulõhet
  • tilli
  • soola-pipart
  • soovi korral paar supilusikatäit paksemat majoneesi
Foto: Hele-Mai Alamaa

See salat on kuldaväärt piknikukraam. Valmista kodus ja paki nunnusse karbikesse. Maitseb täpselt sama hästi ka järgmisel päeval.

Keeda kartulid koorega. Kui mugulad on veel kuumad, võib neile panna peale võikillu (või natuke oliiviõli) ja soola ning tilli. Lase pisut jahtuda ja poolita.

Haki soolakurk, redised ja tomat suupäraseks, puhasta kala. Sega kõik kokku. Soola-pipraga ära koonerda ja tilliga ka mitte. Ja kastet tõesti ei olegi vaja. Kuigi tummisuse lisamiseks võid peale tõsta ka paar lusikat paksemat majoneesi.

Kuna kõik tükid on parajalt suured, saavad seltskonnas leiduvad lapsed kerge vaevaga välja õngitseda ainult need komponendid, mida nad söövad.

Klõpsa Metsaköögi toit otse koju

Copy
Tagasi üles