“Metsaköök” esitleb: Ameerikapärane panniroog nr 1, hash

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hele-Mai Alamaa

2-le

Ameerikas ja Kanadas on õues söögitegemine ülimalt populaarne. Mitmenädalase tripi toidukraam pakitakse autodesse spetskastides. Lõkkel tehakse pelmeene, pirukaraudadel küpsetatakse pirukapoegi, pulga otsas kaneelisaiu. Selle panniroa nimi on Ameerikas hash. Siit tuleb sellest üks mõnusalt vürtsikas ja toitev variant. Retsept on pärit raamatust “Metsaköök”, mille autorid on Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak.

  • 1 sibul
  • 1 noor suvikõrvits

maitse järgi:

  • kurkumit
  • tšillihelbeid või -kaunake
  • vürtsköömneid
  • suitsupaprikat
  • purk kikerherneid
  • 2–3 muna
  • soola-pipart
  • praadimiseks võid

Koori ja viiluta sibul, prae ohtras võis klaasjaks. Lisa õhukeseks viilutatud suvikõrvits ja peatselt ka vürtsained, lase maitsetel veidi avaneda. Kurna kikerherned ja saada samuti pannile. Kuumuta kõik korralikult läbi.

Tee panni keskele „pesa“ ja löö sinna munad. Prae need just nii valmis, nagu sulle meeldib. Maitsesta panniroog soola-pipraga.

Foto: Hele-Mai Alamaa

Väga tõhus ja toitev hommikune söömaaeg. Tunned, kuidas see metsas kokkamise formaat võib täiesti endasse imeda?

Nipp! Sekka võib visata porrut, paprikat, tomatit, bataati, lehtkapsast, küüslauku, sparglit… mis aga maitseb. Ent võib teha tõesti lihtsa: kikerherned ja maitseained, munad keskele. See on ka superhea.

Klõpsa Metsaköögi toit otse koju

Copy
Tagasi üles