Jalgpalli MMi jaoks toodetud pudelid võivad maja põlema panna

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMil müüakse suveniirina ka miniatuurseid karikaid.
MMil müüakse suveniirina ka miniatuurseid karikaid. Foto: BOBBY YIP / REUTERS

Suurürituse jaoks toodete loomine on üsna tavapärane ning üks Vene ettevõte on otsustanud turule tulla jalgpallikujuliste pudelitega. Nendega on aga üks väike probleem – nad panevad asju põlema.

Venemaal toimuva jalgpalli MMi jaoks loodud jalgpallikujuline pudel tundub küll tore suveniir, kuid süütuna näiv pudel võib suure tulekahju algatada, vahendab Sports Illustrated. Teatud tingimustes päikesevalguse käes toimib pudel justkui suurendusklaas. 

Veebisait Fontanka sai vihje ühelt oma lugejalt, kes andis teada, et ta oli jätnud pudeli põrandale ning mõne aja pärast hakkas pudeli juurest suitsu tulema. Veebisait tegi video, kus tõestab, et pudel võib tõepoolest tulekahju algatada (video artikli lõpus).

Seletus on aga üsna lihtne:  kumer klaas töötab läätsena, mis fookustab päikesest tulevad kiired ühte kohta. Ühel hetkel tõuseb aga fookuse kohas temperatuur nii kõrgeks, et tuli on vaid mõne sekundi küsimus.

Ettevõte ütles Fontankale, et pudel vastab turvalisuse nõuetele ning pudeli märgistuses on kirjas, et seda ei tohi päevavalguse käes hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles