TV3: tööandja ja võlgades töötaja kokkumäng toob kaasa suured trahvid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üha enam on hakanud levima töötajate kokkumäng tööandjatega, kes, olles alluva võlgadest teadlik, kannavad töötasu kellelegi teisele, mitte töötaja ametlikule pangakontole.

Kohtutäiturid on asunud sellise tegevuse peatamiseks rakendama trahve kümnete tuhandete kroonide ulatuses, vahendas TV3 «Seitsmeste uudiste» videolõik.

«Sama tendents on ka toetusrahade maksmisel,» rääkis inkassofirma Julianus nõukogu liige Jaanus Laidvee. «Teatud seltskond, umbes 10 protsenti toetuse saajatest, võtab selle toetuse välja sularahas või laseb saata selle Eesti Posti kaudu postkontorisse. Paar-kolm sellist valeotsust ja inimene ongi päris suures hädas, kohtutäiturid tulevad ukse taha.»

Rahaasjadega ummikusse jooksnud inimesi aitava võlanõustaja Terje Läätse sõnul on paljud inimesed võlgadesse langedes kohusetundetud. Viimasel ajal on üha enam inimesi tulnud temalt nõu küsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles