ID-kaart hakkas Apple’i arvutites taas normaalselt tööle

Aivar Pau
, Stockholm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) teatel saab Apple’i arvutites taas kasutada ID-kaarti ka Firefoxi veebilehitsejaga.

«Mozilla parandas veebilehitsejas Firefox vea, mis põhjustas ID-kaardi kasutamisel veebilehitseja kokku jooksmise. ID-kaardi muretuks kasutamiseks tuleb uuendada Firefox versioonile 60.0.2,» teatas RIA.

Probleem avastati 28. mail, mil ilmnes, et macOSi operatsioonisüsteemiga arvutites ei saanud kasutada ID-kaarti Firefoxi veebilehitsejaga. ID-kaardi lugejas hoidmine tekitas veebilehitsejakokku jooksmise, mistõttu ei olnud võimalik selles veebilehitsejas kasutada ID-kaarti autentimiseks.

ID-kaarti saab mac’ides kasutada ka Google Chrome´i ja Safari veebilehitsejaga.

Google Chrome´i saab kasutada macOSi versiooniga 10.12 või 10.13. Selleks peab arvutisse olema paigaldatud Google Chrome´i versioon 65 või uuem versioon. Safarit saab kasutada macOS 10.13.4 või uuema versiooniga.

Windowsi arvutites ei ole võimalik ID-kaarti jätkuvalt kasutada Microsofti uusima Edge veebilehitsejaga -  kuigi Microsoft seda juba võimaldab, suunab enamik Eesti riigiveebe Edge’i kasutajad kasutama vana head Internet Explorerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles