Kahvliahvid soovitavad: Lihtne idamaine riisipuding

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hele-Mai Alamaa

Riisipuder on laste suur lemmik ja riisipuding üks eriti mõnus edasiarendus, mille retsepte leidub Hiinast Egiptuseni välja. See siin on lihtne idamaine versioon, mida Palestiina pered armastavad.

Retsept on ilmunud Pere & Kodu aprillinumbri toidulisas Pereköök (autor Merle Liivak). Autori reis Palestiinasse toimus koostöös MTÜ Mondoga osana Euroopa Komisjoni rahastatavast projektist Media4Development.

Kuuele-kaheksale

  • 150 g pudruriisi
  • 1 l piima
  • paar kaneelipulka
  • 2 tl vanillipastat või -ekstrakti
  • 2 dl suhkrut (või vähem, kui ei taha nii magusat)
  • suts soola
  • 2 sl maisitärklist (saab ka ilma)
  • 2 sl roosivett (leiab näiteks vürtsipoodidest)
  • kaunistuseks jahvatatud kaneeli, granaatõunaseemneid, apelsinitükke, tükeldatud mandlit vms
Foto: Hele-Mai Alamaa

Pese riis korralikult külma veega läbi ja jäta sõelale nõrguma. Vala suurem osa piimast potti ja lase keema, viska sisse kaneelikoored, vanilli, sool ja suhkur ning vala sisse ka riis. Sega madalal tulel, kuni jälle keema läheb, seejärel alanda kuumust ja jäta nõrgal tulel kaane all podisema. Poole tunni pärast sega omavahel ülejäänud piim ja maisitärklis ning sega ka sekka. Lase veel kuni pool tundi vaikselt podiseda. Lõpus lisa sorts roosivett, sega läbi ja jäta jahtuma.

Kes soovib, võib pudingut süüa kohe kuumalt, kes tahab, hoiab pudingut kausikestesse panduna külmas vähemalt kolm tundi ja naudib siis.

Serveerimisel kaunista puding jahvatatud kaneeli, granaatõuna, apelsinitükkide ja/või tükeldatud mandlitega. Samas sobivad imeliselt peale ka teised mõnusad pähklid ja ka sorts vedelat mett.

Allikas: http://kahvliahvid.ee/retsept/lihtne-idamaine-riisipuding/

Copy
Tagasi üles