Selgusid eestlaste seas kõige tuntumad e-poed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed eelistavad e-kaubandust.
Inimesed eelistavad e-kaubandust. Foto: Martin Ahven

Kantar Emori äsja valminud e-kaubanduse trendiuuringust selgub, et tuntuim e-pood on Kaup24, mida teab spontaanselt nimetada 35 protsenti Eesti elanikest. Aastaga on Kaup24 tuntus ja edumaa teiste e-poodide eest veelgi kasvanud.

Hansapost järgneb liidrile olulise vahega – seda teab spontaanselt nimetada 21 protsenti Eesti elanikest, Hansaposti spontaanne tuntus ei ole aastaga muutunud. Kolmandal kohal on kaubandushiid Aliexpress, mida nimetab spontaanselt 18 protsenti elanikest ning nende tuntus püsib teist aastat samal tasemel.

Spontaanse tuntuse esikümnesse jõudsid veel ka Amazon, eBay, Euronics, On24, Osta, Selver ja 1a.

Kantar Emori ostukäitumise ekspert Kersten Jõgi sõnul on tuntuse esikümnes juhtkohtadel olevate internetikaubamajade fenomeniks lai kaubavalik, soodne hinnatase, atraktiivsed eripakkumised ning üldine meediaaktiivsus.

«Nii Kaup24 kui ka Hansapost eristuvad teistest kodumaise kuvandiga e-poodidest oluliselt suuremate meediapanuste poolest, mis hoiab neid pidevalt pildil ja tarbija tähelepanuväljas,» ütles Jõgi.

Spontaanselt tuntuimad e-poed

  1. Kaup24
  2. Hansapost
  3. Aliexpress/Alibaba
  4. 1a
  5. eBay
  6. Amazon
  7. On24
  8. Euronics
  9. Selver
  10. Osta
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles