«Minu parim retsept» võistlustöö: kaerahelbe-maasikavahutort krõbedal kaerahelbepõhjal

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Triinu Võsu

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» esimese osaleja retsept on inspireeritud suvest, maasikatest ning praegu eriti populaarsest üleööpudrust. Retsepti üheks põhikoostisosaks on kaerahelbed, mida on kasutatud kolmel erineval moel: krõbedas küpsisepõhjas, kaerahelbevahus ning röstituna koos kaneeli ja suhkruga tordi peal.

Retsepti autor on Triinu Võsu, kelle toiduhuvi sai alguse juba peale keskkooli lõpetamist, kui ta asus ülikooli toidutehnoloogiat õppima. Tema eriliseks huviks ongi saanud põnevad uued maitsed ning nende kombineerimine omaloodud retseptides. Triinut iseloomustab pigem rikkalik ja pillav stiil, kus suhkru, või ja erinevate ürtide ning vürtsidega ei koonerdata. Oma põnevate katsetustega on ta pälvinud ka tiitli Eesti Parim Pudrumeister 2017 ning jõudnud Eesti Parim Pagar 2018 saate finalistide hulka.

Koostisosad

Krõbe kaerahelbepõhi:

  • 150 g krõbedaid kaerahelbeküpsiseid
  • 40 g võid

Maasikavaht:

  • 300 g puhtatud ja poolitatud päikeseküpseid maasikaid
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl želatiini
  • 200 g vahukoort

Kaerahelbevaht:

  • 100 g kaerahelbeid
  • 200 ml piima
  • 75 g kvaliteetseid pehmeid kuivatatud aprikoose
  • 50 g suhkrut
  • 200 g vahukoort
  • 2 tl želatiini
  • Soola

Röstitud kaerahelbed:

  • 50 g kaerahelbeid
  • 20 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Telli kõik koostisosad vaid 10,83€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

 

Valmistamine

Purusta küpsised köögikombainis. Sama hästi saad seda teha ka käsitsi. Kasuta tugevat kilekotti ja midagi millega küpsised puruks muljuda.

Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks massiks.

Valmista ette ca 20 cm koogivorm. Aseta põhjale küpsetuspaber.

Vala saadud küpsisesegu vormi ja suru tihedalt vastu koogivormi põhja. Abiks võid kasutada näiteks siledapõhjalist kohvikruusi.

Pane vorm ca 30 minutiks külmkappi.

Pane marjad potti ja lisa ca 20 ml vett ning suhkur. Keeda madala kuumusel mõni minut.

Võta pott pliidilt ja püreesta maasikad. Võid seda teha saumikseriga, siis saad ühtlase püree. Mulle endale meeldib seda teha pudrunuiaga, siis jäävad maasikavahu sisse pisut suurema maasikatükid, mis maitsevad hästi ja näevad ilusad välja.

Paisuta želatiin 2 spl veega ning lisa soojale maasikapüreele. Jälgi, et želatiini segu oleks korralikult pürees lahustunud.

Lase püreel jahtuda toatemperatuurile ja sega hulka vahustatud vahukoor.

Pane saadud segu küpsisepõhjale. Silu pealt siledaks ja aseta külmkappi tarduma. See võtab ca 1 tund.

Pane kaerahelbed koos aprikoositükkide ja piimaga ca 1 tunniks likku.

Paisuta zelatiin vees ja sulata vesivannil. Lisa sulatatud želatiini lahus leotatud kaerahelvestele.Lisa näpuotsaga soola, siis tuleb maitse paremini esile.

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kaerahelbe-želatiinisegule.

Kalla segu koogivormi maasikavahu peale ja lase seista külmkapis üleöö.

Rösti kaerahelbed kuumal ja kuival pannil. Lisa pannile ka suhkruga segatud kaneel. Sega korraks ja kalla saadud puru kohe kaussi- pannil läheb suhkur kohe kõrbema. Niimoodi tehtud kaerahelbed jäävad mõnusad krõmpsud ja suhkru-kaneelisegust moodustub nende ümber mõnus krõmpsuv kiht.

Võta tort külmkust. Eemalda tordivormi küljed ja põhi. Aseta koogialusele ja raputa tordile röstitud kaerahelbed. Kaunista maasikate ja murelitega.

 

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept»on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles