Eestis on linn, kus kütus on odavam kui mujal. Miks? (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse tankimine. Pilt on illustratiivne.
Kütuse tankimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Kui Tallinnas ja ülejäänud Eestis maksis bensiini liitrihind täna keskeltläbi 1,365 eurot, siis Kuressaares on hinnad silmatorkavalt odavamad.

Näiteks maksis Kuressaare lähedal tanklas bensiiniliiter 1,317 eurot ja diisliliiter 1,267 eurot, mis on keskeltläbi 5 senti odavam kui mandri Eestis. See tähendab, et näiteks 60 liitri bensiini tankimisel on võimalik säästa pea 3 eurot.

Kütuse hind Alexela Saaremaa tanklas.
Kütuse hind Alexela Saaremaa tanklas. Foto: Erakogu

Mis on sellise erinevuse taga? Alexela Groupi juhatuse liige Alan Vaht selgitas, et Kuressaare on tõusnud Eesti suvepealinnaks, mis tähendab, et seal käib väga palju puhkajaid. «Neid me püüamegi,» märkis Vaht.

Tema sõnul võideldakse Eesti kütuseturul iga liitri pärast ja tihe konkurents surub hindu alla. Kuna Saaremaa on suvitajate hulgas atraktiivne, loodetakse madalamate hindadega käivet suurendada ja klienti poodi tuua, et ta sealt snäkke ja jooke ostaks. Teatavasti tuleb lõviosa kütusefirmade kasumist just poe ja kohvikute müügist.

Vaht lisas, et mõni nädal tagasi olid silmapaistvalt madalamad kütusehinnad näiteks Haapsalus. «Põhjus täpselt sama – Haapsalu on populaarne kuurort,» rääkis Vaht.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles