Prantsuse lihunikud otsivad riigilt kaitset raevukate veganite eest

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihalett Prantsusmaal.
Lihalett Prantsusmaal. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Prantsuse lihunikud saatsid valitsusele avaliku ühispöördumise, milles nõuavad kaitset veganite vandaalitsemiste eest ja süüdistavad neid katses hävitada tuntud prantsuse köök. 

Prantsuse lihunike föderatsiooni sõnul on viimase paari kuu jooksul pillutud lihapoodide pihta kive ja võltsverd ning seintele on joonistatud grafiteid. Föderatsiooni juht Jean-Francois Guihard nimetas vandaalitsemist terroriks, kirjutab BBC.

«Veganid tahavad suurele enamusele elanikkonnast peale suruda oma vaateid ja ideoloogiat,» kirjutas Guihard avalikus pöördumises. «Nad tahaks kaotada suure osa meie tuntud köögist.»

2016. aastal tehtud uuringu järgi identifitseerisid umbes kolm protsenti prantslastest ennast veganitena.

Märtsis mõisteti Prantsuse kohtus tingimisi vangistus veganist aktivist, kes oli Facebooki postitanud sõnumi, milles seisis, et Trèbesi kaubanduskeskuses islamiäärmuslase käe läbi surnud lihunik sai õigluse osaliseks.

Hiljuti hääletati Prantsuse parlamendis maha eelnõu, mille järgi pidanuks Prantsuse kooliõpilased sööma korra nädalas koolis ainult taimset toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles