Kiirtoidukohad kasutavad juba roboteid, sest töötajaid ei jätku (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillil hamburgerite ümberpööramiseks pole enam alati inimest vaja.
Grillil hamburgerite ümberpööramiseks pole enam alati inimest vaja. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge

Nii McDonalds, KFC kui Wendy´s on juba kasutusele võtnud robotid, kes oskavad burgereid grillil ümber pöörata ja grilli puhastada, kirjutab BusinessInsider.

Seda, et robotid võtaksid kiirtoidukohtades inimestelt töö, pole aga vaja karta. Vastupidi, robotid täidavad selles sektoris neid ülesandeid, milleks inimtööjõudu tihti ei jätku.

Nimelt on kiirtoidukohtades väga suur kaadri voolavus. Näiteks toidukoht, kus on palgal 20 töötajat, näeb aasta jooksul läbi jooksmas umbes 30 töötajat. „Selles valdkonnas võib töötaja lihtsalt lahkuda, kui tal on olnud kasvõi üks halb päev,“ nentis Saldworksi tegevjuht Patrick Sugrue. „Kui töötaja on päeva pealt lahkunud, aitab tehnoloogia tekkinud tühimikku täita.“

Robotid oskavad näiteks küpsetada burgereid ja saiu, jahvatavad kohviube ja prindivad toodete jaoks säilivustähtaja silte. See aitab vältida suurt hulka inimkäsitööd. Samas on raske asendada teenindajate ja toiduvalmistajate tööd ning ilmselt seda vähemalt nii pea ka ei juhtu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles