Maxima paigaldab pea miljoni eest 11 kauplusesse iseteeninduskassad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim pakkus noortele tööd Maxima.
Enim pakkus noortele tööd Maxima. Foto: Liis Treimann

Maxima jaekett paigaldab suvekuudel 11 kauplusesse nii kaardimakse kui sularahamaksega iseteeninduskassasid, investeeringu suurus on ligikaudu miljon eurot.

«Käesoleval aastal jätkame iseteeninduskassade võrgustikku investeerimist ja seda pea miljoni euro ulatuses. Plaanis on suvekuudel paigaldada iseteeninduskassasid kauplustesse, kus meie kliendid nende saabumist on oodanud ja samuti planeerime täiendavate iseteeninduskassade lisamisi,» ütles Maxima kaubandusdirektor Marko Põde pressiteate vahendusel.

«Tänu kassadele oleme saanud ja saame töö muuta mugavamaks ja kindlasti efektiivsemaks meie kolleegidele kauplustes,» lisas Põder ja märkis, et kassade olemasolu võimaldab klienditeenindajatel panustada ka teistesse tegevustesse nagu väljapanekutesse, riiuldamisse, laos abistamisse.

Maxima andmetel kasutab jaeketi iga kolmas klient tasumisel iseteeninduskassat ning suurimad iseteeninduskassade kasutajad on Harjumaal, seejärel Tartus, Võrus, Valgas ja Kuressaares. Keskmine iseteeninduses tasutud ostukorv on 10 euro juures.  

Iseteeninduskassad paigaldatakse Türi Maximasse, Paide Maximasse, Elva Maximasse, Narva Maximasse, Kohtla-Järve Maximasse, Tallinnas Nõmmel Valdeku tänaval asuvasse Maximasse, Maardu Maximasse, Haapsalu Maximasse, Kiili aleviku Maximasse, Viljandi Maximasse ning Rakvere Maximasse.  Nendesse kauplustesse, kus varem ei olnud iseteeninduskassasid lisatakse nii sularahamakse kui kaardimakse iseteeninduskassasid

Maxima jaekett tegutseb Eestis alates aastast 2004. Ketti kuulub 77 kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid, 3 Maxima XXX hüpermarketid ja üks e-toidupood. Igapäevaselt teenindavad Maxima kauplused keskmiselt 170 000 inimest. Jaeketti kuuluvad ka kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus. Kõigis Maxima Eesti ettevõtetes töötab kokku ligikaudu 3700 inimest.

Leedu päritolu Baltikumi jaekett Maxima tegi mullu 2,8 miljardit eurot käivet, mida oli 4,2 protsenti enam kui aasta varem. Eestis kasvas ettevõtte müügitulu 4 protsenti vastavalt 464 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles