Lugeja küsib: miks teavitab Urram raamatu tagastamistähtajast kell neli öösel? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Pexels / CC0 Licence

Postimehele kirjutas lugeja, kellele teeb muret raamatukogutarkvara Urrami saadetud teavitus, mis saabub pahatihti kell neli öösel.

«Raamatukogude programmi Urram (lugeja.ee), millega on liitunud väga paljud Eesti raamatukogud, kaudu saab lugeja tellida meilile teavituse, kui hakkab lähenema tagastamistähtaeg või kui raamatukogusse on tagastatud teavik, mille järjekorras lugeja on. Väga hea lahendus, et tagastamine ei ununeks ja saaks kiiresti infot saabunud raamatu kohta, aga...

Arusaamatu on, miks tulevad teavitused meilile juba aastaid süsteemselt  kella 4 paiku öösel. Tänapäeval on väga paljudel inimestel toimiv  meiliaadress ühendatud telefoniga, mis annab saabuvast meilist häälekalt  teada. Seega häirib väga paljude inimeste ööund telefon, mis teatab  saabunud meilist. Miks ei võiks teavitus tulla ajal, mil suurem osa  inimesi on juba üleval? Kell 8 hommikul? Kell 10? 12 päeval?» küsis lugeja.

Vastab raamatukogutarkvara Urram arendaja Urania COM OÜ esindaja Helle Luik:

«Meilide saatmisele eelnevad andmebaasis tehtavad tööd:selgitatakse välja need laenutused, mille tagastustähtaeg hakkab lähenema, tagastustähtaeg on käes või juba ületatud, töödeldakse raamatutele koostatud järjekordi.

Peale andmete töötlemist jõutakse meilide saatmiseni. Meie soovitus lugejaile oleks nutitelefonide seadistamine nii, et see öisel ajal meilide saabumisest märku ei annaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles