Veebikonstaabel hoiatab: müügile on jõudnud liiklusohtlikud nutitarvikud

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusohtlik nutitelefoni tarvik.
Liiklusohtlik nutitelefoni tarvik. Foto: Veebikonstaabel Maarja Punak

«Mulle ja ka teistele politseinikele on tulnud teateid sellise hoidiku müümise kohta, millega väidetavalt on hea jälgida GPS-kaarti. Tegemist ei ole ebaseadusliku tootega, kuid range soovitus on seda mitte kasutada,» kirjutab veebikonstaabel Maarja Punak oma postituses.

Liiklusohtlik nutitelefoni tarvik.
Liiklusohtlik nutitelefoni tarvik. Foto: Veebikonstaabel Maarja Punak

Punak toob tarviku ohtlikuse tõendamiseks välja kolm tunnust:

«1. Kinnitus takistab roolist korralikult kinnihoidmist. Kriitiliseks läheb see siis, kui teel on näiteks ootamatu takistus.

2. Kinnitus koos selles oleva mobiiltelefoniga takistab kiiruse ja muude märgutulede jälgimist. Probleem tekib siis, kui kiirust täpselt nägemata see sõiduk liigub lubatust aeglasemalt ja pidurdab üldist liiklusvoolu või ületab sootuks kiirust, rääkimata sellest, et võidakse sõita ilma ohtlikku rikke tuld märkamata ja seetõttu sõidukile kahju teha.

3. Nii mugavalt lähedal olev mobiil ahvatleb juhti kasutama seda ka muudeks tegevusteks. Olgu selleks siis videokõne või InstaStory, niipea, kui pilk ei ole enam teel, on põhimõtteliselt tegemist liikluses osaleva sõidukiga, millel puudub juht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles