Läti kanafarm napsab Eesti turust tüki

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ķekava juhatuse esimehes Andrius Pranckevičiuse sõnul nõuab kanade antibiootikumideta kasvatamine rohkem investeeringuid, spetsiaalseid vahendeid ja hulga rangemaid hügieenimeetmeid.
Ķekava juhatuse esimehes Andrius Pranckevičiuse sõnul nõuab kanade antibiootikumideta kasvatamine rohkem investeeringuid, spetsiaalseid vahendeid ja hulga rangemaid hügieenimeetmeid. Foto: Andres Raudjalg

Läti linnulihatööstuse Ķekava tooted on alates mai kuust saadaval erinevates Eesti jaekettides. Erinevalt seni müügis olnud kanalihast on Läti päritolu kanad kasvatatud antibiootikumideta.

Ķekava juhatuse esimehe Andrius Pranckevičiuse sõnul on nende esimene kuu Eesti turul möödunud üsna tagasihoidlikult. «Esimeseks kuuks oli meil seatud kindel eesmärk, mida me küll ei täitnud, aga saame aru, et see võtabki aega, sest Eesti turul on juba väga head brändid ees, kes on siin pikalt tegutsenud – Tallegg ja Rannamõisa,» sõnas Pranckevičius.

Tema sõnul jõudsid nad aga teisel kuul müüki kaks korda kasvatada. «Kaks esimest kuud ei ole olnud halvad, aga mitte ka nii head, kui me oleks soovinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles