«Minu parim retsept» võistlustöö: ruffinid

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Triinu Võsu

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmise osaleja “ruffinid” on tegelikult lihtsalt imemaitsvad rukkijahust muffinid kuivatatud mustade ploomidega.

Retsepti autor on Triinu Võsu, kelle toiduhuvi sai alguse juba peale keskkooli lõpetamist, kui ta asus ülikooli toidutehnoloogiat õppima. Tema eriliseks huviks ongi saanud põnevad uued maitsed ning nende kombineerimine omaloodud retseptides. Triinut iseloomustab pigem rikkalik ja pillav stiil, kus suhkru, või ja erinevate ürtide ning vürtsidega ei koonerdata. Oma põnevate katsetustega on ta pälvinud ka tiitli Eesti Parim Pudrumeister 2017 ning jõudnud Eesti Parim Pagar 2018 saate finalistide hulka.

Koostisosad:

Telli kõik koostisosad vaid 9.80€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

  • 1 muna
  • 100 g toiduõli
  • 100 g hapukoort
  • 200 g traditsioonilist kohupiima
  • 2 dl rukkijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl rafineerimata pruuni suhkrut
  • 1 tl soodat
  • 1 dl tükeldatud kuivatatud musti ploome

Valmistamine:

  • Sega omavahel kuivained.
  • Sega muna, hapukoor, kohupiim ja toiduõli. Lisada kuivainete segule ja segada ühtlaseks.
  • Lisa taignasse tükeldatud mustad ploomid.
  • Pane paberist muffinivormid metallist muffinivormi ja lisa taigen ning silu taigen märja käega pealt siledaks. Täida vormid ääreni!
  • Kaunista seemnetega (kasutasin päevalille- ja kanepiseemneid)
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit kuni ruffinid on mõnusalt kerkinud ja pealt kuldsed. Küpsust saab kontrollida puutikuga. Torgata tikk ruffinisse ja kui tikk jääb puhtaks on ruffin valmis.
  • Serveerimiseks sobib ülihästi munavõi!

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Copy
Tagasi üles