Sügavkülmutatud köögiviljade tootja kutsub tagasi maisi sisaldavad tooted

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härmavili panniroog.
Härmavili panniroog. Foto: Tootja foto

Külmutatud juurviljade tootja Härmavili kutsub tagasi maisi sisaldavad tooted võimaliku listeeriabakteriga saastumise tõttu.

Rahvusvaheline toiduainetööstuse ettevõte Greenyard kutsub tagasi oma Ungari tehases toodetud külmutatud köögiviljatooted võimaliku listeeriabakteriga (Listeria monocytogenes tüvi) saastumise tõttu. Seoses sellega kutsub Härmavili ettevaatusabinõuna tarbijatelt ja kauplustest tagasi maisi sisaldavad köögiviljasegud, mille on tootnud Greenyard. Teisi Härmavilja tooteid saastumise oht ei puuduta.

Tagasikutsutavad tooted on:

  • Panniroog, Härmavili 400g
  • Hernes, mais, porgand, Härmavili 400g
  • Praadimissegu kartuliga, Härmavili 400g
  • Mais, Pinguin 2,5 kg

Toote tagastamiseks palub ettevõte kirjutada aadressil info@härmavili.com. Kaubanduspartneritel on palutud tooted müügilt eemaldada.

Greenyard kutsub ettevaatusabinõuna tagasi tooted, mis on valminud 13.08.2016–20.06.2018. Greenyard on nende toodete tootmise ajutiselt peatanud.

Teadaolevalt ei ole Eestis nende toodete tarbimisest tulenenud haigusjuhtumeid esinenud. AS Balbiino teeb toodetele regulaarselt laboratoorseid analüüse, testides muuhulgas ka listeeriabakteri esinemist, kuid ei ole seda oma kontrollide käigus tuvastanud.

«Toodete tagasikutsumine ei tähenda, et need on tegelikult saastunud, kuid rakendame võimalikult palju ettevaatusabinõusid, sest toiduohutus on meile esmatähtis. Kutsume need tooted kaubandusest ja tarbijatelt tagasi ning palume neid mitte tarbida. Vabandame klientide ees tekkinud olukorra pärast,» ütles Härmavilja tootejuht Helena Alesma.

Toodete põhjalikul kuumutamisel listeeriabakter hävib, kuid neid tooteid ei tohi tarbida. Ilma põhjalikult läbi keetmata toodet ei tohi kompostida ega ära visata.

Tagasikutsumisest on Eesti Veterinaar- ja Toiduametit teavitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles