Maahärra kutsub tarbijaid tagasi tooma külmutatud köögiviljade segu (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mehhiko segu»
«Mehhiko segu» Foto: Tootja foto

Maahärra kutsub ettevaatusabinõuna tarbijaid tagasi tooma külmutatud Mehhiko segu, mis sisaldab maisi ja võib olla saastunud bakteriga.

Rahvusvaheline toiduainetööstuse ettevõte Greenyard palub  tagasi tuua oma Ungari tehases 13.08.2016-20.06.2018 toodetud külmutatud köögiviljatooted võimaliku listeeriabakteriga (Listeria monocytogenes tüvi) saastumise tõttu.

«Maahärra külmutatud toote tagasikutsumine on ettevaatusabinõu, kuna toiduohutus- ja kvaliteet on meie ettevõtte poliitikas tähtsuselt esimesel kohal. Palume allpool toodud märgistusega «Maahärra Mehhiko segu» mitte tarbida, sest patogeen Listeria monocyognenes põhjustab tõsiseid tervisekahjustusi. Kutsume toote kaubandusest ja tarbijatelt tagasi. Palume klientidelt ja lõpptarbijatelt vabandust tekkinud olukorra pärast,» kommenteeris Premia Tallinna Külmhoone AS kvaliteedijuht Kaja Räim.

Toote põhjalikul kuumutamisel listeeriabakter hävineb, kuid sellegipoolest võib nimetatud toit tervisele ohtu põhjustada. Kuumutamata toodet ei tohi kompostida ega ära visata. Bakterist nimetatud tootes on teavitatud veterinaar- ja toiduametit.

Võimalik ohtlik toode on Maahärra Mehhiko segu 400 g (parim enne 17.05.2020).

Teisi Maahärra tooteid saastumise oht ei puuduta. Toote tagastamiseks palub ettevõte ühendust võtta Premia Tallinna Külmhoone ASiga (premia@premia.ee).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles