Tollitöötaja võib maanteel sõidukeid peatada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tollitöötaja kontrollreidil.
Tollitöötaja kontrollreidil. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimasel ajal ei ole harukordsed juhtumid, kui sõiduki peatab politseiniku asemel hoopis tolliametnik. Siiski ei tea paljud juhid, et tollil on sõidukite peatamise ja kontrolli õigus.

Maksu- ja tolliameti (MTA) tollikontrolli liikuvrühmad tegutsevad juba 2002. aastast ning nende tööülesanne on sisemaa- ja piirikontrolli teha, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuigi juba kuus aastat on tolli liikuvrühmadel õigus peatada ja kontrollida riigis sõidukeid, leidub siiamaani inimesi, kes imestavad, kui neil palutakse sõiduk peatada ja tollitöötaja nõuab maanteekontrolli käigus pärast kütusepaagi sisu kontrollimist näiteks sõiduki pakiruumi avamist.

Tänavu on Lääne maksu- ja tollikeskuse liikuvrühmad teinud juba ligi 5000 kontrolli maanteel ja aktsiisikauba käitlemisel, mille käigus on avastatud ligi 300 rikkumist, mis puudutavad nii aktsiisikauba käitlemisnõuete rikkumisi kui erimärgistatud kütuse kasutamist mootorsõidukis.

Selle aasta leidude hulka kuulub näiteks kokku üle 300 000 salasigareti, 150 rikkumist erimärgistatud diislikütuse ebaseadusliku kasutamise pärast sõidukites, mitu narkootiliste ainete avastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles