Ettevaatust: välismaised müüjad petavad Eesti aiapidajatelt raha välja

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiliad.
Liiliad. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Suvel toimub üle Eesti mitmesuguseid erinevaid laatasid, mida kasutavad hea meelega ära petised, kes aiapidajatele lilli müüvad, mida tegelikult olemas ei ole.

Juba paar aastat on Eesti laatadel tegutsenud välismaised müüjad, kes pakuvad aiapidajatele lillesibulaid, millest kasvavat seninägematud taimed. Müüjatel on mõistagi kaasas illustreerivad fotod, missugune võimas lill müüdavast sibulast kasvab. Tegu on aga pettusega. Fotodel on kujutatud lillede väärarenguid või on fotod lihtsalt töödeldud ja kujutavad lilli, mida päriselt ei eksisteeri.

Sageli esitavad müüjad oma kauba eheduse tõestamiseks ostjale mitmesuguseid sertifikaate, nii et pealtnäha tundub asi igati aus ja õiglane, kuid sääraseid tunnistusi võib igaüks oma koduprinterist välja võluda.

Sotsiaalmeedias on esimesed huvilised tänavugi juba huvi tundnud, kas nende kalli hinnaga soetatud sibulatest kasvab tõesti lubatud võimas lill, mis näitab, et petturid tegutsevad raugematu hooga edasi ka tänavu suvel. 

Müüdavatest sibulatest kasvavad parimal juhul kõige tavalisemad sibul-lilled, tihti üldse mitte midagi.

Facebookis ringleb juba paar aastat hoiatus, mis kutsub üles säärasest, peamiselt liiliasibulate müüjate kaubast kaarega mööda käima:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles