Kaupade hinnad tõusid veelgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka jaaniajal saab kõik ostud piisava ajavaruga tehtud.
Ka jaaniajal saab kõik ostud piisava ajavaruga tehtud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tarbijahinnaindeks tõusis mais võrreldes aprilliga 0,1 protsenti ja on võrreldes eelmise aasta maiga tõusnud 5,4 protsenti.

Kaubad olid 2010. aasta maiga võrreldes 6,7 ja teenused 3 protsenti kallimad, teatas statistikaamet.

Aprilliga võrreldes olid mais tarbijahinnaindeksi suurimateks mõjutajateks köögivilja 4,3-protsendiline odavnemine, soojusenergia 2-protsendiline hinnatõus, mootorikütuse 1,6-protsendiline hinnalangus ja majutusteenuste 16,8-protsendiline sesoonne kallinemine. Võrreldes aprilliga oli hiina kapsas 23 protsenti ning tomatid-kurgid 13 protsenti odavamad, lennureisid aga 13 protsenti kallimad.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta maiga võrreldes tõusnud 5,1 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad 5,4 protsenti.

Eelmise aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem toidu ja mittealkohoolsete jookide 12,2-protsendiline kallinemine, mis andis kogutõusust üle poole. Mullu sama ajaga võrreldes on enim kallinenud kartul (77 protsenti), kohv (56 protsenti) ja suhkur (55 protsenti).

Üle 30-protsendilise tõusu on läbi teinud veel tangained (37 protsenti), õunad (35 protsenti), taimeõli (34 protsenti) ja jahu (31 protsenti).

Munad olid aga 14,6 protsenti odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles