Kuidas kuumast hoolimata edukalt sportida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diabeedile võib viidata suukuivus, pidev janutunne ning seetõttu tihe vajadus urineerida.
Diabeedile võib viidata suukuivus, pidev janutunne ning seetõttu tihe vajadus urineerida. Foto: Sebastian Schubanz

Kauaoodatud suvi on lõpuks täies hiilguses Eestimaale saabunud. Ilmad on palavad ning parema meelega vedeleks rannas kui higistaks spordirajal.  Kuidas aga suvel eriti kuumade ilmadega trenn mitte unarusse jätta? Portaal e-treening.ee annab mõned jahedad soovitused:

 

Treeni varahommikul või hilja õhtul

Lausa vapustav on vaadata päikesetõusu, samal ajal sörkides või jalgrattaga sõites. Proovi ühel päeval ja sa veendud selles ise. Kliima on sel hetkel mõnusalt jahe. Läbi oma kilomeetrid enne kui päike on kõrgel. Kui oled öökulli tüüpi, katseta treenimist õhtupoolikul, mil samuti on temperatuur meeldiv. Venituste tegemise ajaks ärge unustage sääsetõrjet!

Vajadusel treeni spordisaalis

Kui pole võimalik varahommikul või õhtul sportida, võid kaaluda alternatiivina treeningut spordiklubis. Jookse jooksulindil või võta osa spinningutunnist. Moodsates spordiklubides on kliimaseadmed kindlasti olemas. Samuti võiksid ohutuse mõttes teha intervalltreeningud trenažööridel.

Veepudel olgu käepärast

Kui jooksed või sõidad rulluiskude või rullsuuskadega kindlat ringi, pane kindlasti veepudel oma «joogipunkti», mis asub näiteks ringi alguses. Rattaga sõites seda muret ei ole. Muretse suvekuudeks vaid topelt veepudel ja selle hoidja.

Proovi duatloni!

Kuumadel päevadel ei ole midagi mõnusamat kui panna kaks spordiala kokku. Jookse 5 kilomeetrit ning pärast seda hüppa raja läheduses olevasse veekokku ning uju 10-20 minutit. Võid ette võtta ka rattamatka järve äärde, käia ujumas ning sõita tagasi. Ideaalselt sisustatud suvepäev!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles