Saku Õlletehas peabki õlle nime ära muutma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saku Õlletehas

Saku Õlletehas täitis veterinaar- ja toiduameti ettekirjutuse, varustades Saku Originaal Mahe jaemüügikohad teavitussiltidega, et tegemist ei ole mahetootega, edaspidi peab aga ettevõte õlle nime ära muutma.


Erimeelsused Saku Õlletehase uue toote nime osas said alguse mai alguses, kui veterinaar- ja toiduamet pöördus päringuga Saku Õlletehase poole.

«Konstruktiivne koostöö ametnikega viis mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppeni, mis tähendab luba juba villitud ja viilimisel oleva toote müügiks ning nime muutmist järgmistel tootepartiidel,» selgitas ettevõtte turundusdirektor Kadri Ärm.

Saku Õlletehas lisas vastavalt veterinaar- ja toiduameti ettekirjutusele, mis tugines Euroopa Liidu mahepõllumjanduse määrusele, uue õlle Saku Originaal Mahe reklaamidele teksti «Tegemist ei ole mahetootega, vaid maitselt maheda õllega». Lisaks varustab õlletehas kõik jaemüügikohad teabega, et tegemist ei ole mahetootega.

Vastavalt saavutatud kokkuleppele veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitseametiga saavad järgmised uue generatsiooni Originaalid kandma Mahe asemel uut nime, mille leidmiseks kuulutatakse lähiajal välja avalik konkurss, mille tulemusest annab ettevõte teada juuni lõpus.

Kõik juba villitud Saku Originaal Mahe nime kandvad tooted lubati õlletehasel ära müüa. Villimist ootavad purgid võib villida olemasolevasse taarasse ja jaemüüki suunata, varustades müügikohad teabega, et tegu ei ole mahetootega ning tingimusel, et kõik praeguse märgistusega tooted on jaekaubanduses maha müüdud hiljemalt 31. detsembriks 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles