Ravimtaimede kalender: millal on õige aeg erinevaid taimi koguda?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimtaimede kogumise kalender.
Maandi, A. (2004). Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime. Tallinn: Kirjastus Ilo.
Ravimtaimede kogumise kalender. Maandi, A. (2004). Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime. Tallinn: Kirjastus Ilo. Foto: Aivi Maandi

Ravimtaimede huvilistel ning korjajatel tasub teada, millal on kõige õigem aeg erinevaid kasulikke taimi korjata. Vaata korjamise kalendrist täpselt järele, millal on meelepäraste taimede korjamiseks õige aeg.


«Igal kevadel on südame suureks rõõmuks, kui koduaias tärkavad esimesed võililled, kõrvenõgesed, naadid ja orasheinad. Neid on ju oodatud kogu talve! Nad on iseäranis armsad mitte ainult silmale vaadata, vaid hakkavad kohe ka talve jooksul närtsinud organismi tugevdada ja kosutama: organismist jääkaineid eemaldama ja seda vitamiinidega varustama, kui nendest teed, salatit või suppi valmistada,» kirjutas ravimtaimede spetsialist Aivi Maandi oma raamatu «Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime» sissejuhatuses.

«Ning kogu kevade ja suve lisandub neile ikka uusi ja uusi ravimtaimi – looduse lapsi, kes on inimese sõbrad ja abilised,» lisas ta.


Allikas: Maandi, A. (2004). Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime. Tallinn: Kirjastus Ilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles