Kuidas peaks ravimtaimi säilitama?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivatatud nurmenukuõied.
Kuivatatud nurmenukuõied. Foto: Urmas Luik

Ravimtaimede spetsialist Aivi Maandi kirjutab oma raamatus «Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime», et ravimtaimi säilitatakse paberkottides, klaasnõudes või kastides, mis lasevad õhku läbi.


Hea oleks pakend varustada kogumisandmetega: milline taimeliik, millal ja kust on korjatud. Erinevad taimeosad säilivad õige kuivatamise ja säilitamise korral erinevalt: koor ja ürt 3-4 aastat, õied 2-3 aastat ning lehed ja viljad kaks aastat.

Kauemaks riiulile unustatud ravimtaimed võib ära visata, kuna nende toime on nõrgenenud ja taim ise vananenud.


Allikas: Maandi, A. (2004). Poolsada tarvilikku kodumaist ravimtaime. Tallinn: Kirjastus Ilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles