Ka Valgamaa kaunimad kodud on selgunud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje ja Avo Parise eramu Valgas.
Sirje ja Avo Parise eramu Valgas. Foto: Arvo Meeks

Kodukaunistamise konkursi «Kaunis Eesti kodu» raames on selgunud maakondlikud võitjad, sel korral tutvustame Valgamaa parimaid.

Erinevates kategooriates said võidu:

Sirje ja Avo Parise eramu Valga linnas

  • Vaiksel kõrvaltänaval asuv lihtne ja elegantne kodu meenutab mõneti  talumiljööd. Kujunduses on tunda pererahva töökat kätt, head  kompositsioonitaju ja kunstimeelt. Aias leiad puhkehetkedeks mõnusaid istumisnurgakesi, oma koht on väikesel tarbeaial.  Aed on väga liigirikas, avar ja pargilik ning seal kasvavad ilusad vanad taluaia lilled: pojengid, floksid, käokingad ja ajakujundusega sobitatud kenasti hooldatud vanad õunapuud.

Kadi ja René Rahnu Rahnu talu Põdrala vallas

  • Endine vanavanematele kuulunud talu on noorpere visa töö ja hoolega saanud uue elu. Korrastatud hooneid ümbritseb liigirikas avar park, kus kasvab erinevaid okaspuuvorme, lehtpuid ja põõsaid. Põnevate mänguvahendite ja õueala lahendusega on rajatud pilkupüüdev ja põnev mängumaa pere lastele.

Aivar Uibopuu Sepamäe talu Helme vallas

  • Maitsekalt kujundatud aias on vaheldumisi uus ja vana, avarus ja privaatsus. Taluõue kujunduses leidub hulgaliselt vanu põllutööriistu. Üheltpoolt pererahva leidlikkusele ja ilumeelele ning teisalt töökusele on rajatud tõeliselt kaunis oma kodu.

Rutt ja Anatoli Šmiguni eramu Otepää vallas

  • Lihtne ja väike aed, kus omanik on loominguliselt ja hästi osanud õueala planeerimisel erinevaid võimalusi ära kasutada ja omavahel funktsionaalselt siduda. Erilist tähelepanu väärib aeda rajatud lastenurk.

«Kauni omavalitsuse 2011» tiitli pälvis Otepää vald, «Parimaks tööstusmaastikuks 2011» tunnistati Otepää Lihatööstus Edgar OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles