Vee hinna alandamist nõudnud kohtuasi lõpetati

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Veelt hinna alandamist nõudnud kohtuasi lõpetati.
Tallinna Veelt hinna alandamist nõudnud kohtuasi lõpetati. Foto: Toomas Huik

Harju Maakohus lõpetas täna vee hinna alandamist nõudnud Silja Lepa hagi menetlemise. Omanike Keskliitu kuuluv Lepp nõudis Tallinna Veelt hindade alandamist ning talle liiga kõrgete hindadega tekitatud kahju hüvitamist.

Tallinna Vesi teatas täna pressile, et kohus otsustas menetluse lõpetada, kuna naine esitas hagi valele kohtule ja vale isiku vastu. Kohtu hinnangul vastutab vee hinna eest Tallinna linn.

«Ettevõtja üksnes järgib kohustuslikke õigusakte ega määra vee hinda. Polnud mingit alust ei kohtus ega avalikkuses kritiseerida vee-ettevõtjat ega esitada tema suhtes nõudeid, kuna tegemist on väga rangelt reguleeritud turuga, kus hinnad on kehtestatud haldusaktiga,» kommenteeris asja veefirmat kohtus esindanud vandeadvokaat Toomas Vaher.

Lepa ja teda toetava Omanike Keskliidu eesmärk oli sundida Tallinna Vett hindu alandama ja kahandada seeläbi kõikide pealinlaste veearveid. Kahju hüvitamise nõudega loodeti luua pretsedent, mille alusel tekiks ka teistel tarbijatel õigus nõuda tagasi Tallinna Vee poolt tekitatud kahju ehk 30 protsenti oma 2008. aasta veearvest.

Leppa esindas kohtus advokaat Villu Otsmann.

Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberk ütles, et kohtuasi lõpetati puhtalt vormilistel põhjustel, asja sisulises pooles pole aga kahtlust. Seda on tema sõnul oma analüüsidega tõestanud ka konkurentsiamet ja õiguskantsler.

Madiberk kinnitas, et asi antakse uuesti sisse, kuid Tallinna linna kui maksumaksjate endi vastu ei minda.

Silja Lepa kohtuasjast sündis Omanike Keskliidu hinnangul siiski positiivset - veefirmale on avaldatud üsna tugevat survet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles