Omanike Keskliit: Tallinna Vesi puges linna selja taha peitu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Panther Media/Scanpix

Harju maakohus tegi täna määruse, millega otsustas tagasi lükata tarbijate kaebuse Tallinna Vee vastu.


Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul puges Tallinna Vesi sisuliselt linna selja taha peitu.

Tema sõnul jõudis kohus seisukohale, et vee hinna eest vastutab selle kooskõlastanud linn, mitte tegelikku tulu teeninud veemonopol.

«Õnneks on kohtumenetluse kestel võetud vastu monopolide ohjeldamise seadus ning veehiiul pole enam võimalik juriidiliste nüansside ja linna selja taha peitu pugeda.

Vee-ettevõtja vastutab pärast monopolide ohjeldamise seaduse vastuvõtmist täielikult oma hinnakujunduse eest ning seega kaalub liit hagi uuendamist ning toomist monopolide ohjeldamise järgsesse aega - käesolevasse aastasse,» teatas Omanike Keskliit.

Liidu teatel püüab Tallinna Vesi püüab oma PR-tegevusega vett segada, tegelikkuses rikutakse tänasel päeval nii konkurentsiseadust kui ka ühisveevärgi - ja kanalisatsioonialaseid regulatsioone. 

Varasemalt on nii konkurentsiamet, õiguskantsler kui ka teised institutsioonid viidanud, et Tallinna veetariifid ei vasta seadusele ning neid tuleb alandada 25-30 protsenti.

Omanike Keskliidu hinnangul on ka konkurentsiametil viimane aeg tegutseda ja veerandi võrra koduomanike veearvet alandada, kehtestades selleks ajutised veehinnad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles