Eestis kasvas uute autode müük ELi ühes kiiremas tempos

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Euroopa Liidu riikidest on sel aastal uute sõiduautode müük kasvanud kõige enam Lätis, Leedus ja Eestis, kus viie kuuga on müüdud kaks korda enam sõidukeid kui läinud aastal samal ajal, selgub ACEA statistikast.

ELi riikidest on selle aasta esimese viie kuuga uute autode müük kasvanud enim Lätis (122,4 protsenti), millele järgnevad Leedu (102 protsenti) ja Eesti (100,7 protsenti).

Selle aasta mais edestas Eestit uute sõiduautode müüginumbrite kasvult vaid Läti, kus uusi autosid müüdi eelmise aasta maiga võrreldes 125 protsenti enam. Eestis kasvas uute autode turg samal ajal 103,8 protsenti ning Leedus 89,7 protsenti.

Kõige enam on uute autode müük langenud ELi riikidest selle aasta viie kuuga Kreekas (-45,6 protsenti) ja Hispaanias (-25,7 protsenti).

Euroopa Liidus tervikuna on selle aasta viie kuuga uute sõiduautode müük kahanenud läinud aasta sama perioodiga võrreldes 0,8 protsenti. Mais kasvasid müüginumbrid samas 7,1 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles