Riik tahab vorstiostjale jahutoodete lihast eristamise lihtsamaks teha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstilett.
Vorstilett. Foto: Toomas Huik

Põllumajandusministeerium kavatseb hakata Eestis müüdavaid vorstitooteid klassifitseerima, et ostjal oleks lihtsam aru saada, kui palju on tootes kasutatud liha ja kui palju seda asendavaid aineid.

Ettepaneku selleks tegi põllumajandusministrile Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) toiduainete instituut, kelle hinnangul oleksid vorstiklassid nii tarbijate kui ka kvaliteetsele toodangule rõhuvate tootjate huvides, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et Eestis puudub vorsti kohta määratlus ja iga tootja võib sinna liha, soja või teisi koostisaineid väga isemoodi panna.

Vorsti klassidesse jagamine tähendaks, et enam ei peaks ostjad kirbukirjas trükitud protsente võrreldes vorstileti juures peastarvutamisega tegelema. Pakendil oleks selge märge, kas tegu on kõrgema kvaliteedi vorsti või vorstilaadse jahutootega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles