Värvilise ja musta värvi pesu pulbril sama sisu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline pesuvahend on parim?
Milline pesuvahend on parim? Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Ehkki musta ja värvilise pesu jaoks mõeldud pesupulbrite Perwoll Black ja Perwoll Color sildid on erinevad, pole nende sisus mingit vahet.


«Kui musta värvi rõivastele mõeldud pesuvahendid Eesti turule tulid, võrdlesin nende pesutulemust värvilise pesu jaoks mõeldud pesupulbriga ning mina ei saanud küll aru, et musta värvi rõivastele mõeldud pesuvahend kuidagi parem olnuks,» ütles keemik Riina Jäetma Õhtulehele.

Ta lisas, et tumedat värvi pesu pesutulemus sõltub suuresti sellest, kui kvaliteetne on kangas ja kui tugevalt on värv kanga külge kinnitunud - ebakvaliteetne kangas luitub pesus palju kiiremini.

«Meie Dreft Color ja Dreft Black on täiesti erineva koostisega,» kinnitab aga pesuvahendite maaletooja Abestock tarbijainfo telefonil vastanud naine. «Color on mõeldud erksate värvide esiletoomiseks, Dreft Black aga kaitseb tumedates toonides kangaid luitumast ning on spetsiaalselt välja töötatud mustale kangale. Nende vahendite täpseid keemilisi valemeid me kahjuks avaldada ei saa.»

Pesupulbri pakendilt on Jäetma sõnul väga raske välja lugeda, kui hästi või halvasti too peseb – infot pakendeil jääb järjest vähemaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles