Ka Viru Keskus plaanib laienemist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskus.
Viru Keskus. Foto: Peeter Langovits

Ehkki Viru Keskuse juht Ants Vasar ütleb, et esialgu on kõik veel ideede tasandil, ei eita ta, et ka see kaubanduskeskus peab laienemisplaane, sest praegusest pinnast ei piisa enam kasvava tarbimise rahuldamiseks.


Küsimusele, kas Stockmanni kaubamaja kõrgemaks ehitamine ei ärgita ka Viru Keskust laienemise plaane pidama, vastas Vasar, et ideid ja mõtteid selleks on, kuid need pole väga kergesti teostatavad. «Aga igasugune areng kaubanduspindade osas kesklinnas tuleb meilegi kasuks,» nentis ta.

Vasara sõnul on Viru Keskusel võimalusi areneda «natuke maa alla ja natuke kõrgusse», kuid äärelinnade mammutkeskuste mõõtu see kindlasti kunagi välja ei hakka andma. Näiteks saab laiendada maa-alust Toidumaailma.

Rocca al Mare kaubakeskusest on Viru täpselt poole väiksem. Vasara sõnul tuleks aga kesklinna kaubakeskusi vaadata kõiki koos, siis saab ka umbes samasuure kaubanduspinna kokku. «Varsti oleme ehki võimelised ka äärelinna suurte meelahutuslike kaubakeskustega konkureerima,» sõnas ta.

Viru Keskus on erinevalt teistes kaubakeskustest orienteeritud eeskätt moele ja moekaupadele, samuti ilutoodetele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles