Erilise ilmega Rakvere Maxima ehituseks kulus viis aastat

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres avatav Maxima.
Rakveres avatav Maxima. Foto: Maxima

Maxima avab neljapäeval Rakveres uue poe, mis erineb oluliselt teistest samasse ketti kuuluvatest kauplustest. Pood ehitati ainulaadse projekti järgi ning selleks kulus ligi viis aastat.

«Ütlus - kaua tehtud kaunikene, kehtib selle kaupluse kohta sõna-sõnalt,» märkis Maxima Eesti tegevdirektor Vaidotas Pacesa. «Tee avamiseni oli pikk ja keeruline, kuid nüüd on ainulaadse projekti järgi ehitatud kauplus, mis jäljendab varasemate ehitiste arhitektuuri, lõpuks valmis ja sobitub hästi ümbritsevasse miljöösse.»

Poe avamise keerulisele teele jäi Maximal enne ehitamisega alustamist kohtuvaidlus naaberkrundi omanikuga, mis sai lõpu 2009. aasta kevadel. Ka sel kevadel, mil ehitustööd olid juba hoo sisse saanud, peatasid linnaametnikud ehituse, kuna kerkiv hoone ei olnud kooskõlas linnavalitusele esitatud projektiga.

«Igal pool on omad nõudmised ja need protsessid on selle tõttu igal pool pikad. Ega see Rakveres kulunud viis aastat pole erandlik, meil on veel kohti, kus krundi ostmisest kaupluse valmimiseni läheb viis aastat või mõnes kohas veel rohkemgi,» avaldas poeketi avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Ta märkis veel, et kiiremini läheb kaupluste ehitamine ja avamine kohtades, kus on varem samas kohas pood tegutsenud. «Kui kõik on paigas ja load olemas, siis saame valmis väga kiiresti – väiksema poe ehitamiseks läheb neli-viis kuud.»

Kui poe avamiseks kuluva aja poolest ei pidanid Maxima esindajad Rakvere kauplust väga erandlikuks, siis välisilme on üsna eripärane.

 «Rakveres on ümberringi teistsugune miljöö ja selge see, et tegime poe seal hoopis teistsuguse. Sarnase kaupluse avame juuli alguses ka Märjamaal. Need on meie jaoks esimesed kauplused, mida on tulnud ümbruse pärast nii palju muuta ja nad ei näe sellised välja nagu kaubanduskeskused tavaliselt,» rääkis Erilaid.

Rakveres avatav kauplus on Maxima Eesti poodide nimekirjas 58. Poes on pinda 1600 ruutmeetrit ning sinna mahub 6000 erinevat toodet. Tööd saab poes 42 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles