Suvesoojaga sagenevad õnnetused ja kasvavad kindlustuse väljamaksed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvised ilmad suurendavad märgatavalt õnnetuste hulka ja samuti kindlustuste väljamakstavate hüvitiste summat, selgus If Kindlustuse avaldatud andmetest.

Õnnetusjuhtumikahjusid registreeris kindlustusfirma möödunud kuul 180, mis on võrreldes aprilliga 42 võrra enam. Suurema osa kahjujuhtumitest moodustasid õnnetused kooliealiste lastega.

«Silma torkavad rulluisutamine ja rulatamine, kus kukkumise tagajärjed on väga trööstitud. Vigastused on tingitud reeglina sellest, et inimesed ei kasuta turvavarustust,» kommenteeris Ifi isikukahjude vanemkäsitleja Kadri Puna.

Ka firma isikukindlustuse tootejuht Terje Rabe märkis, et nende varasem praktika kinnitab tõsiasja, et soojad suveilmad kasvatavad õnnetuste arvu märkimisväärselt. «Batuudid, rulad, pallimängud ja muud ahvatlused jäävad alatiseks lapsi meelitama ja need kipuvad olema ka kõige ohtlikumad tegevused,» sõnas ta.

Rabe lisas ka, et lihtsaim viis nii enda kui oma laste kaitsmiseks on kanda kiivreid ja kaitsmeid.

Üldiselt hüvitab kindlustus kõige enam sõidukikahjusid ning varakahjusid. Viimastest moodustavad enamuse veeõnnetused. Sellega seoses soovitasid Ifi esindajad inimestel kodust pikemaks ajaks lahkudes, näiteks puhkusele või reisile sõites keerata kinni korterisse või majja sissetulevate torude kraanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles