Keskmisel õppelaenuvõtjal tuleb pangale tagasi maksta 60 eurot kuus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskmine õppelaenu leping on suurusega 3200 eurot ja kuueaastase maksegraafiku puhul tuleb sellise summa juures igakuiseks tagasimakseks 60 eurot. Esimene tagasimakse on aga tunduvalt suurem.

Esimene makse graafikus on aastane intressimakse viimase õppeaasta eest ja see tähendab, et sõltuvalt pangast tuleb tänavustel ülikoolilõpetajatel oktoobris-novembris tagasimaksena välja käia ligikaudu 160 eurot.

Edasi läheb maksmine tavaliste kuumaksetena ehk kas siis 60 eurot kuus või kvartaalse maksegraafiku alusel 155 eurot kvartalis.

Õppelaenu tagasimaksmine pankades

  • Krediidipank: graafiku muutmine 6,39 eurot (esmakordne muutmine tasuta), refinantseerimine 6,39 eurot, kuine või kvartaalne makseraafik.
  • Nordea: lepingu muutmine 6,39 eurot, refinantseerimisel tuleb teatada 7 pangapäeva ette, teenustasu kuni 23 kalendripäeva kogunenud intress, kvartaalsed maksed.
  • Sampo: lepingutingimuste ja graafiku muutmine 6,39 eurot, refinantseerimise teenustasu 14 päeva intress tagastatavalt summalt, kvartaalsed maksed.
  • SEB: graafiku muutmine 6,39 eurot (esmakordne muutmine tasuta), refinantseerimine tasuta 3 kuu etteteatamise korral, kuised või kvartaalsed maksed.
  • Swedbank: graafiku muutmine 6,39 eurot (esmakordne muutmine tasuta), refinantseerimine 6,39 eurot, kuised või kvartaalsed maksed.

Allikas: Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles