Gaasigrillidel puuduvad sageli eestikeelsed juhendid ja hoiatused

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasigrillid.
Gaasigrillid. Foto: Toomas Huik

Paljudel gaasigrillidel pole eestikeelseid juhendeid ja hoiatussilte, selgus Tehnilise Järelevalve Ameti  mais ja juunis tehtud kontrollist.

Kokku kontrollis amet 29 kauplust, neist 18 tuvastati müügil olevatel gaasigrillidel erinevaid puudusi. Grille vaadati kontrolli käigus üle pea 70.

Enim levinud puudusteks olid kasutajale mõeldud eestikeelsete hoiatuste nagu «kasutamiseks vaid välitingimustes», «detailid võivad olla kuumad», «kontrollige gaasikraani sulgumist» puudumine, mida esines rohkem kui pooltel kontrollitud gaasigrillidest. Kolmandikul grillidest polnud kaasas eestikeelseid kasutus- ja hooldusjuhendeid.

Probleemideks olid ka olemasolevate hoiatuste kehv paigutamine, CE-märgise ja tootjamärgistuse puudumine.

Kuigi puudusi ilmnes üsna palju, ei ole need ameti hinnangul siiski otseselt kasutajatele ohtlikud. Tõsisemaid tehnilisi puudusi ega rikkeid kontrollijatele silma ei hakanud.

Põhjuseks, miks grillidel eestikeelsed juhendid ja hoiatused puudusid, peab amet edasimüüjate hooletut suhtumist.

«Kasutusjuhendite puudumine jaemüügis olevatel grillidel on üldjuhul tingitud edasimüüjate hooletusest või teadmatusest. Sageli jäetakse näiteks kontrollimata, kas seadmega kaasasolevad juhendid on tõlgitud eesti keelde,» seisis ameti avaldatud teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles