Elisa: nutitelefonide hinnad võivad langeda alla 100 euro

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Selle aasta esimesel poolaastal moodustasid nutitelefonid Elisa esindustes müüdud mobiiltelefonidest juba pea poole, moodustades müügist 41 protsenti, teatas ettevõte.


Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on nutitelefonide müügikasvu taga nende taskukohasem hind ning võimalus kasutada mobiiltelefonis soodsa hinnaga internetiteenust.

«Tänaseks on nutitelefonide hinnad alanenud tasemeni 120 eurot, kuid teisel poolaastal võivad odavamate nutitelefonide hinnad langeda alla 100 euro. Hindade alanedes on oodata nutitelefone kasutatavate klientide hulga märkimisväärset kasvu,» prognoosis Hiiepuu.

Nutitelefonide müügis on jõudsalt kasvanud Android operatsioonisüsteemiga telefonide osakaal.

«2009. aasta sügisel Eesti turule jõudnud androidtelefonide turuosa kõikidest müüdud nutitelefonidest ulatus käesoleva aasta esimeses pooles juba 63 protsendini,» ütles Andrus Hiiepuu.

«Teisele kohale on taandunud veel aasta alguses esikohal olnud Nokia nutitelefonides kasutatav Symbian operatsioonisüsteem, mille turuosa on tänaseks kahanenud 34,9 protsendini.»

Nokia on kaotanud turuosa nutitelefonide segmendis, kuid äriklassi ja odavtelefonide müügi osas on Nokia jätkuvalt liidripositsioonil. 

Kõige populaarsemaks mobiiltelefoniks kerkis 2011. aasta esimeses pooles LG P500. Teisele kohale platseerus Sony Ericsson X8 ja kolmandale Nokia 2730 Classic.

Kogu androidtelefonide müügist oli suurima turuosaga 2011. aasta esimeses pooles mobiiltelefonide tootjatest Sony Ericsson, teisele kohale jõudis LG ning kolmas oli HTC.

Mobiiltelefonide keskmine müügihind kasvas 2011. aasta kuue kuu jooksul. Esimese kvartali lõpus ulatus keskmine müügihind 95 euroni ning poolaasta lõpuks kasvas see tasemele 137 eurot. Peamiselt on müügihinna tõusu põhjuseks nutitelefonide kasvav populaarsus.         

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles