Maalt saab kirju saata vaid kahel päeval nädalas (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes külades on postkastist juba saanud ajalooline vaatamisväärsus.
Paljudes külades on postkastist juba saanud ajalooline vaatamisväärsus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Omniva on muutnud kirjakastide tühjendamise aegu, mistõttu maalt lähevad kirjad liikuma ainult kaks korda nädalas.

Kui varem tühjendati nii linnas kui ka maal kirjakaste kõigil tööpäevadel, siis pärast postivõrgu korrastamist tehakse seda Läänemaal ning endise Lihula ja Hanila valla piires kaks korda nädalas – teisipäeval ja neljapäeval, kirjutas Lääne Elu.

«See on hiiliv küladest ära minemine,» ütles toimetusele üks Läänemaa postiljon (nimi toimetusele teada). «Kõigepealt viidi postkontorid ära, siis viidi kirjakastid ära ja nüüd ei võeta kirju ka enam välja.»

Omniva jaotusvõrgu juht Jaak Saar ütles Postimehele, et vähekasutatud postkastide tühjendamise korda otsustati muuta kevadise kirjakastide võrgustiku korrastamise ajal. Osa kirjakaste tühjendati kaks korda nädalas juba enne seda.

Muudatuse põhjus oli Saare sõnul soov luua efektiivsem ning samas klientide reaalsele nõudlusele vastav kirjakastide võrgustik. «Nii saigi võrgustikust eemaldatud tühjana seisvad kirjakastid ning vähekasutatud kirjakastide teenindusaegasid vähendati kahele päevale,» sõnas jaotusvõrgu juht. Ta lisas, et korrastamine toimus üle kogu Eesti ning mitte vaid maapiirkondades. Otsused tehti kirjakastide täituvuse statistika põhjal.

Enamikul päevadel tühjana seisev kirjakast nõudis varem kirjakandjalt endiselt igapäevast kirjakasti kontrollimist. «Teenindusaegu vähendades koonduvad need vähesed saadetavad kirjad aga kirjakasti tühjendamise päevale,» sõnas Saar. Populaarsemate kirjakastide puhul jäi teenindussagedus edasi viiele päevale nädalas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles