Päästeamet hoiatab libaametnike eest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrid helistasid suitsuanduri signaali kuuldes päästeametisse.
Naabrid helistasid suitsuanduri signaali kuuldes päästeametisse. Foto: Aivar Aotäht/ Sakala.

Päästeteenistuseni on jõudnud info, et end päästeametnikeks nimetanud meesterahvad on soovinud suitsuanduri olemasolu kontrollimiseks siseneda elamusse või paigaldada raha eest eluruumidesse suitsuandur.

Päästeteenistujad külastavad inimeste kodusid tuleohutusülevaatuseks ainult eelneva kokkuleppe alusel, kinnitas päästeamet ning hoiatas libaametnike eest.

Näiteks Põltsamaa vallas käidi vanema meesterahva ukse taga ning end päästeametnikeks nimetanud mehed nõudsid suitsuanduri olemasolu kontrollimise eesmärgil elamusse sissepääsemist.

«Kui tekib kahtlus, et tegemist pole päästeametnikega, siis ei tohiks neid sisse lasta,» soovitab päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu. Samuti võib alati kontrollimiseks küsida ametitõendit, mis on varustatud ametniku näopildi ja päästeameti hologrammiga.

Päästeteenistus tuletab meelde, et suitsuandur on kõikides eluruumides kohustuslik alates 2009. aasta 1. juulist, mistõttu ei kontrollita veel, kas suitsuandur on kodudesse paigaldatud.

Samuti on tulnud teade Hiiumaalt, kus eakale naisterahvale pakkus end päästeametnikuna tutvustanud mees raha eest suitsuanduri paigaldamise teenust. «Päästeteenistus suitsuandureid ei müü ega küsi andurite paigaldamise eest ka raha. Taolisi pakkumisi tuleks ignoreerida ning teavitada sellistest juhtumitest politseid lühinumbril 110,» lisab päästeamet oma pressiteates.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles