Uusi töötajaid soovivad kõige enam palgata ehitusfirmad ja restoranid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKI andmetel soovib iga teine ehitusfirma endale uusi töötajaid palgata.
EKI andmetel soovib iga teine ehitusfirma endale uusi töötajaid palgata. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) poolt juunis küsitletud ettevõtetest kavatsesid kolme kuu jooksul kõige aktiivsemalt uusi töötajaid palgata ehitusfirmad.


EKI teatel kavatseb koguni 51 protsenti küsitletud ehitusettevõtetest järgneva kolme kuu jooksul uusi töötajaid palgata.

Küsitletud restoranidest kavatseb oma töötajate arvu kolme kuu jooksul suurendada 50 protsenti vastanuist. IT-firmadest plaanib samal ajal töökohti juurde luua 37 protsenti ettevõtetest.

Teistes sektorites oli valmisolek kolme kuu jooksul töötajate arvu suurendada veidi väiksem: tööstuses kavatses töötajate arvu suurendada 18 protsenti vastanud firmadest, kaubanduses 23 protsenti firmadest, transpordis 15 protsenti, turismis 3 protsenti ning reklaamis 13 protsenti firmadest.

EKI peadirektori Marje Josingu sõnul töötuse vähenemine Eestis jätkub ning on positiivne, et kõik sektorid loovad rohkem töökohti juurde kui kaotavad.

Negatiivsema poole pealt tõstis ta esile aga seda, et sageli on tööturul saada olevate töötute kvalifikatsioon liiga madal, mis sobi uusi töötajaid otsivate ettevõtete jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles