Pildid: auhinnatud aed osutab ebavõrdsusele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näidisaed World Vision Garden.
Näidisaed World Vision Garden. Foto: SCANPIX

Aiakujunduse trendiseadja Chelsea lillenäituse sõsarüritus Hampton Court Palace Flower Show ootab imetlejaid 10. juulini. Fotode abil saame teieni aga tuua ühe omanäolise ja äsja kuldmedaliga pärjatud aia – World Vision Gardeni, mis võiks tõlgituna kõlada kui maailmavaate aed.

Tegelikult on World Vision rahvusvaheline heategevusorganisatsioon ning tõmbamaks tähelepanu maailmas valitsevale ebavõrdsusele, otsustaski organisatsioon lillenäituseks tuntud aiakujundajaga käed lüüa.

Tulemus on äratanud juba üsna palju tähelepanu. Nimelt on näidisaia keskmeks peegelduv tiik, milles ujuks justkui kaks muruga kaetud poolkera. Eripäraseks teeb kompositsiooni see, et üks poolkeradest kõrgub peegelpinnast ülevalpool, teine on süvis veepinnast allpool.

Veepinnast kõrgem poolkera sümboliseerib lapsi, kelle baasvajadused on igati rahuldatud –neil on ligipääs toidule, arstiabile ja haridusele. Süvis osutab aga nendele lastele, kelle jaoks kõik see sugugi iseenesestmõistetav pole.

Aia kujunduse autor on John Warland.

Visuaali ja ingliskeelse kirjelduse näidisaia plaanist leiate siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles