Ametiühingud tegid veebi usaldusisikute koolituskeskkonna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usaldusisiku veebikoolituse avaleht
Usaldusisiku veebikoolituse avaleht Foto: Internet

Ametiühingute Keskliit lõi veebipõhise koolituskeskkonna, kust usaldusisikud saavad vajalikke teadmisi töötajate edukaks esindamiseks suhetes tööandjaga.

Veebikoolitus annab ülevaate sellest, mida tähendab olla usaldusisik, kuidas ja millistes küsimustes suhtleb usaldusisik tööandjaga ning kuidas lahendada töökohal tekkida võivaid probleeme. Lisaks saab veebikoolituse läbinud inimene ülevaate ka olulisematest punktidest töölepingu seaduses ja teistes tööõigusaktides.

Koolitus koosneb helitekstiga slaididest, lisaks on võimalik kogu koolitusmaterjali ka lugeda tekstina, alla laadida või välja printida. Koolituse käigus läbib osaleja viis peatükki, mille järel on võimalik kontrollida oma teadmisi sooritades test. Veebikoolitust saab läbida nii eesti kui ka vene keeles.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul loodi veebikeskkond tegelikult mitte ainult ametiühingute usaldusisikutele, vaid kõigile oma tööelu kujundamisest huvitatutele.

«Teadmised sellest, kuidas koostöös tööandjaga muuta tööelu paremaks, kuluvad ära kõigile – nii neile, kelle töötingimused on head, kui ka neile, kellel suhetes tööandjaga sageli probleeme ette tuleb,» kinnitas ametiühingujuht. «Eriti vajalikud on need teadmised ja oskused aga neile, kes on juba valitud töötajaid esindama suhetes tööandjaga või kes kaaluvad usaldusisikuks hakkamist,» lisas ta.

Taliga sõnul teeb veebiformaat teadmised märkimisväärselt lihtsamini kättesaadavaks kui tavapärane klassikoolitus.

«Inimesed on tänapäeval üha mobiilsemad, mistõttu leidsime, et on õige pakkuda olulisimaid teadmisi ja kogemusi veebipõhiselt. Nii on vajalik teave kõigile kättesaadav igaühele sobival ajal, kohas ja tempos, olenemata töögraafikust, elukohast ja muudest asjaoludest,» lisas ta.

Usaldusisiku veebikoolitus valmib Ametiühingute Keskliidu ja AS BCS Koolituse koostöös. Projekti rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond Elukestva Õppe SA Innove vahendusel, projekti maksumus on 37 015 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles